Társasági adókedvezmény látványsportágak támogatása esetén

2011. július 1- óta egy komoly támogatási rendszer lépett hatályba, amely alapján bizonyos sportágak támogatása esetén a támogatást nyújtó gazdasági társaság a támogatás összegének jelentősen magas százalékát írhatja jóvá, és már nem csak az adó alapjából, hanem a teljes adójából, ha az alább részletezett sportágak amatőr vagy utánpótlás ágát támogatja.

Tehát megfelelő feltételek együttállása esetén mindebből „nyereséget” is produkálhat a támogatást nyújtó gazdasági társaság. Ez elsőre igen sokak számára nehezen hihető, de ez már jogi ténynek számít. Ez egy nagyszerű lehetőség mind a sportszervezetek, mind a gazdasági társaságok számára.

Az így támogatható sportágak:
– labdarúgás
– kosárlabda
– kézilabda
– vízilabda
– jégkorong
– röplabda

Az igénybevétel módja, és a támogatás elszámolásának követelményei szigorúak, de átláthatóak, követhetőek, az utóbbi esetében teljesíthetőek is, ám ehhez a kellő információkkal rendelkeznie kell minden sportszervezetnek és támogatásra nyitott gazdasági társaságnak, mert a vonatkozó szabályok megsértése adóbírságot is vonhat maga után, de nem a támogató gazdasági társaság, hanem a támogatott sportszervezet számára. A jogszabályi háttér feldolgozása, értelmezése a bonyolult jogi nyelvezet okán meglehetősen nehéz lehet laikusok számára, azért ezen a téren jogi segítséget tudunk nyújtani.

E témában konzultációért forduljon weboldalunk felkért tanácsadó ügyvédjéhez. Dr. Neszmélyi Emil sportjogász ügyvéd nem csupán a MOB Jogi Bizottságának tagja, hanem a Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) egyik  magyar  bírája is, így látvány-csapatsport Tao támogatás témakörében hatékony segítséggel szolgál ügyfelei számára.  A vele történő konzultációhoz információk itt érhetők el: Kontakt