Sportszerződések jogvitái alatti képviselet

Adódhat, hogy a sportszerződés kapcsán jogvita merül fel. Legyen az hivatásos- vagy amatőr sportszerződés. Tipikusan akkor merül fel jogvita, amikor a sportoló vélt vagy valós sérelmet szenved a sportszervezet valamely intézkedése vagy döntése nyomán. Ilyenkor a sportoló megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként tudná megszűntetni, akár felbontani a sportszerződését. A felmondás okának a sportoló által remélt dolog igen sokszor nem bizonyítható könnyen, ezért nagyon összetett elkészülést igényel e folyamat. Ilyenkor a sportoló érdekeinek védelmében sportjogi területen jártas, úgynevezett sportügyvéd közreműködését célszerű igénybe venni.

Fontos, hogy a jogvita tisztázása, illetve az elérhető felmondás hatályba lépésének időpontja akár átigazolási időszakot ívelhet át, ha nem vesz igénybe a sportoló sportjogi szaksegítséget. Ekkor könnyen csapat/egyesület nélkül maradhat a sportoló, és a karrierje komoly kárt szenvedhet a kiesett, versenyzés nélküli időszak okán. A megfelelő képviseleten egy sportoló karrierjét érintő meghatározó kérdések múlhatnak.

E témában konzultációért forduljon weboldalunk felkért tanácsadó ügyvédjéhez. Dr. Neszmélyi Emil sportjogász ügyvéd nem csupán a MOB Jogi Bizottságának tagja, hanem a Nemzetközi Sport Döntőbíróság (CAS) egyik  magyar  bírája is, így hazai és nemzetközi sportszerződésekkel kapcsolatos jogvitákban hatékony segítséggel szolgál ügyfelei számára.  A vele történő konzultációhoz információk itt érhetők el: Kontakt