Társasági adókedvezmény látványsportágak támogatása esetén

2011. július 1- óta egy komoly támogatási rendszer lépett hatályba, amely alapján bizonyos sportágak támogatása esetén a támogatást nyújtó gazdasági társaság a támogatás összegének 110%-át vagy 119%-át írhatja jóvá, és már nem csak az adó alapjából, hanem a teljes adójából, ha az alább részletezett sportágak amatőr vagy utánpótlás ágát támogatja.

Tehát megfelelő feltételek együttállása esetén 10 vagy 19% „nyereséget” is produkálhat a támogatást nyújtó gazdasági társaság. Ez elsőre igen sokak számára nehezen hihető, de ez már jogi ténynek számít. Ez egy nagyszerű lehetőség mind a sportszervezetek, mind a gazdasági társaságok számára.

Az így támogatható sportágak:
– labdarúgás
– kosárlabda
– kézilabda
– vízilabda
– jégkorong

Az igénybevétel módja, és a támogatás elszámolásának követelményei szigorúak, de átláthatóak, követhetőek, az utóbbi esetében teljesíthetőek is, ám ehhez a kellő információkkal rendelkeznie kell minden sportszervezetnek és támogatásra nyitott gazdasági társaságnak, mert a vonatkozó szabályok megsértése adóbírságot is vonhat maga után, de nem a támogató gazdasági társaság, hanem a támogatott sportszervezet számára. A jogszabályi háttér feldolgozása, értelmezése a bonyolult jogi nyelvezet okán meglehetősen nehéz lehet laikusok számára, azért ezen a téren jogi segítséget tudunk nyújtani.

Konzultációs igény vagy ügyvédi közreműködési igény esetén oldalunk tanácsadó sportügyvédje olvasóink rendelkezésére áll.