Eljárás szövetségeknél sportolók vagy sportszervezet képviseletében

Abban az esetben, amikor egy sportoló vagy egy sportszervezet (sportegyesület, gazdálkodó szervezet, utánpótlás-nevelést végző közhasznú alapítvány) a szövetségének vagy szakszövetségének hivatalában kíván ügyet intézni, rendszerint különösebb nehézség nélkül megteheti. Történnek azonban esetek, amikor az a „furcsa benyomása” támad az eljáró személynek – akár saját, akár egyesülete ügyében jár el –, hogy mintha valami nem a hazai/nemzetközi sportági szabályoknak, magának a szövetség saját szabályainak vagy egyszrűen a józan észnek megfelelően történne az ügye kezelése kapcsán, vagy nem logikus az, amit vele közöltek.

Ilyenkor igen sokszor fordul elő, hogy valamilyen okból nem a megfelelő tájékoztatást adja-, vagy eljárást alkalmazza az adott szövetség. Nem minden szövetség ilyen, de a kivételek ellenére a nagyszámú szövetség esetében már tapasztaltunk hasonló hiányosságokat, esetenként visszaéléseket. Tekintettel a sport azon speciális jellegére, hogy az azonnali eredményes ügyintézés vagy eljárás elmaradása a versenyszezonban történő részvételét veszélyeztetheti (vagy más, talán helyrehozhatatlan sérelmet eredményezhet) mind a sportolónak, mind a sportszervezet számára, javasoljuk, hogy ne habozzanak sportjogász ügyvéd segítségéért fordulni az érintettek azért, hogy jogaikról és a velük szemben alkalmazott eljárás jogszerűségéről tájékozódjanak, amint ez a fentebb leírt furcsa benyomás kezd kialakulni valakiben.

E témában konzultációért forduljon weboldalunk felkért tanácsadó ügyvédjéhez. Dr. Neszmélyi Emil sportjogász ügyvéd nem csupán a MOB Jogi Bizottságának tagja, hanem a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egyik  magyar  bírája és az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) Jogi Bizottságának tagja is, így hazai és nemzetközi átigazolási jogvitákban hatékony segítséggel szolgál ügyfelei számára.  A vele történő konzultációhoz információk itt érhetők el: Kontakt